Banner 980x90

Zilupē līdz gada beigām taps valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs

Rīga, 16.okt., LETA. Līdz 31.decembrim Zilupē tiks izveidots valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs (VPVKAC), lēma Zilupes novada dome.

Apkalpošanas centrs atradīsies novada domes ēkā, un pašvaldība nodrošinās ne mazāk kā 30% no VPVKAC izveidošanas izmaksām un ne mazāk par 50% no uzturēšanās izmaksām. Lēmums par centra izveidi pieņemts, atsaucoties uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vēstuli, kurā vērsta, ka pašvaldībai tiek piešķirta vienreizēja valsts budžeta dotācija VPVKAC izveidei līdz 10 000 eiro, taču tā jāizlieto līdz gada beigām.

Koncepcija paredz, ka katram VPVKAC ir jānodrošina minimālais pakalpojumu grozs, kas ietver attiecīgās pašvaldības pakalpojumu, tai skaitā nodrošinot pašvaldības iedzīvotājiem un uzņēmējiem iespēju pieteikt pieprasītākos Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras un Valsts ieņēmumu dienesta pakalpojumus, saņemt asistēto e-pakalpojumu un konsultācijas par septiņu valsts iestāžu pieprasītākajiem e-pakalpojumiem, kā arī saņemt praktisku palīdzību darbā ar datoru, internetu un elektroniskās identifikācijas viedkaršu lasītāju.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka lēmumu par VPVKAC izveidi līdz gada beigām pieņēmušas vēl vairākas pašvaldības. Taču, piemēram, Krustpils novadā šāds centrs netiks veidots. Domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs (V) deputātiem sacīja, ka centra izveide ir "smags jautājums", jo pašvaldība neredz iespējamos ieguvumus, centru izveidojot. VARAM sniegto atbalstu 10 000 eiro apmērā Pabērzs nodēvēja par "mazu ēsmu", jo neesot skaidrs, kas būs atbildīgs par VPVKAC uzturēšanu pēc izveides.

Argumentējot, ka nepieciešamos pakalpojumus iedzīvotājiem iespējams saņemt arī pašlaik gan bibliotēkā, gan pagastu pārvaldēs, domes deputāti vienbalsīgi lēma neatbalstīt VPVKAC izveidi novadā.

VARAM VPVKAC projekta ieviešanu sāka 2015.gadā, un gada noslēgumā tika atvērti 56 klientu centri visā Latvijā. 2017.gada izskaņā kopējais klientu centru skaits sasniedza jau 72.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)