Banner 980x90

Unikālā projektā izdevies uzstādīt rekordu ar visvairāk vienlaicīgi nosūtītajiem apsveikumiem Latvijai

Pasaules mēroga unikālā projektā "Apsveikums Latvijai" izdevies uzstādīt jaunu rekordu ar vislielāko dalībnieku skaitu, kuri apsveica Latviju, izmantojot Morzes ābeci.

Kopumā apsveikumus nosūtīja vai šifrēja 5305 cilvēku Latvijā un ārpus tās. Jāmin, ka pirms diviem gadiem apsveikumu sūtīšanā iesaistījās 3861 cilvēks. Līdz ar to iepriekšējais rekords ir pārsniegts. VAS "Elektroniskie sakari" uzsāktais projekts "Apsveikums Latvijai" ir pasaulē unikāls, jo apsveikuma sūtīšana Latvijai notiek, izmantojot Morzes ābeci. Projekts tika veidots kā spēle, kurā ir jāatpazīst Morzes alfabēts un jāatšifrē apsveikumi.

Projekta ietvaros izstrādāta aplikācija "www.apsveikumslatvijai.lv", kas ir speciāla platforma, lai ar Morzes kodu nosūtītu apsveikumu Latvijai, kā arī varētu šifrēt jau iesūtītos apsveikumus. Ikviens varēja piedalīties projektā un nosūtīt savu apsveikumu līdz novembra beigām (patriotisma mēnesī), kā arī iesaistīt citus, radot tiem savu īpašo apsveikumu Latvijai dzimšanas dienā Morzes kodā. Kopējais apsveikumu skaits arī veidoja rekordu. Iesākot projektu "Apsveikums Latvijai", 120 skolas Latvijā piedalījās speciālā trīs dienu zibakcijā, kurā šifrēja diasporas skolas Īrijā "Saulgriezīte" apsveikumu Morzes kodā "Lai Latvijai nav robežu mūsu sirdīs un prātos".

Kopumā zibakcijā piedalījās vairāk par 3000 skolēniem no dažādiem Latvijas novadiem. Par zibakcijas vētnešiem kļuva pamatskolas "Rīdze" 7.klases skolēni, kas pirmie piedalījās zibakcijā. "Apsveikums Latvijai" idejas autors un iniciators ir VAS "Elektronisko sakari", kuri ar šo projektu vēlas vienlaicīgi veicināt gan patriotismu par valsti, kurā dzīvojam, gan popularizēt inženierzinātnes. Projektu plānots turpināt arī nākamos gados, izvirzot jaunus rekorda izaicinājumus. Šis projekts ir turpinājums pirms diviem gadiem uzsāktajam projektam, kurā Morzes skaņas ierakstīja talantīgais Latvijas pianists Vestards Šimkus.

Šoreiz Morzes ābeces skaņas ir veidotas kopā ar bērniem no Andžeja Grauda bungu skolas. Tas ļauj ikvienam noklausīties melodiskus apsveikumus un tos atminēt, kā arī sūtīt savus apsveikumus radiniekiem, draugiem un kolēģiem. Projektā iesaistījušies arī sabiedrībā zināmas personas - Emīls Balceris (Musiqq), Ģirts Rozenfelds (Ozols), Kaspars Zlidnis, Kašers un citi, kas kļuvuši par "Apsveikums Latvijai" vēstnešiem.

VAS "Elektroniskie sakari" pārvalda radiofrekvenču spektru, plāno radiofrekvenču spektra tehnisko izmantošanu un nosaka radiofrekvences piešķīrumus radioiekārtu darbībai, sniedz elektromagnētiskās saderības un numerācijas nodrošināšanas pakalpojumus, veic darbības radiotraucējumu novēršanai. "Elektronisko sakaru" speciālisti regulāri sadarbojas ar citu valstu sakaru administrācijām un piedalās nozares starptautisko institūciju un organizāciju darbā, kā arī lepojas ar starptautiska līmeņa ekspertiem, kas jau daudzus gadus nodrošina, lai katrs Latvijas radio, televīzijas, interneta un mobilo sakaru lietotājs tiktu pasargāts no sakaru traucējumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)