Banner 980x90

Kāpēc neatteikties no drukāto žurnālu lasīšanas

Tuvojas gada nogale, kad preses izdevēji piedāvās izdevīgi abonēt žurnālus 2019. gadam. Tāpēc ir īstais brīdis atgādināt, kāpēc šajā digitālajā laikmetā joprojām ir vērtīgi lasīt drukāto presi, kādus ieguvumus tas sniedz. 

Tā kā arī tuvojas Ziemassvētki, noteikti vajadzētu paturēt prātā, ka preses abonements ir ļoti laba dāvana, ko pasniegt omītei, mammai, arī tētim, bērniem un sev pašam, jo tematiski pieejams ļoti plašs žurnālu klāsts. Dāvanu karti, kurai piesaistīta žurnālu abonēšanas akcija, meklējiet dāvanu servisā "Lieliska Dāvana". 

Ieguvumi, ko sniedz žurnālu lasīšana
Lai gan digitālā vide ar savu plašo informācijas klāstu spējusi nopietni konkurēt ar drukāto presi, tomēr žurnāli, ko varam paņemt rokās un izšķirstīt, joprojām tiek pirkti, aktīvi tiek izmantotas žurnālu abonēšanas akcijas. 

Var sataustīt, izšķirstīt, sajust smaržu
Varbūt tas šķiet nedaudz dīvaini, bet liela daļa cilvēku, kuri dod priekšroku gan iespiestām grāmatām, gan žurnāliem, apgalvo, ka viņiem ļoti svarīgs ir fiziskais kontakts ar lasāmvielu. Žurnālu var paņemt, apskatīt, tā papīrs ir gluds, košs, tas pat patīkami smaržo. Digitālajā vidē šī fiziskā komponenta iztrūkst, tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc daudzi nemaz nevēlas lasīt e-grāmatas un aizstāt žurnālus ar interneta portāliem.

Žurnāls ir ceļabiedrs, laika kavēklis un iedvesmotājs


Patiesībā labs žurnāls, kas ielikts somā un ir vienmēr līdzi, ir ļoti noderīgs, tas pilda dažādas funkcijas. Ar to var pakavēt laiku jebkurā brīdi, no tā var gūt iedvesmu. Lasot žurnālu, savā ziņā veidojas dialogs ar teksta autoru un pašu žurnālu, tā kļūst par apkārtējiem nedzirdamu sarunu, kas lasītājam sniedz ļoti daudz. Pat skaistie attēli, kas žurnālos ir profesionāļu darbs,  ir lieliski iedvesmotāji un noskaņas radītāji.

Izmeklēts un kvalitatīvs saturs
Interneta vidē ir daudz vairāk nekvalitatīva, ātri sagatavota satura. Žurnāli tiek sagatavoti rūpīgi, tiek intervētas personības, uzrunāti speciālisti, strādāts pie satura kvalitātes, veikta rediģēšana, lai pie lasītāja nonāktu kvalitatīvs darbs. Interneta vidē biežāk tiek pārstāstīts un pārpublicēts jau citur publicētais. Žurnāli daudz vairāk rada oriģinālu saturu.

Mazāk laika tiek pavadīts digitālajā vidē
Virtuālā vide mūsdienās ieņem nozīmīgu lomu cilvēku dzīvēs, daudz laika tiek pavadīts sociālajos tīklos. Bērniem un jauniešiem ar to rodas problēmas, arī pieaugušajiem. Drukātā preses ir labs risinājums, kā nodrošināt informācijas ieguvi, bet mazināt digitālās vides lietošanu, jo tā nemanot ievelk, aizved no vienas lapas citā, laiks telefonā un datorā pazūd daudz ātrāk.

Lasi saturu, kas patiešām interesē


Preses izdevēji, radot žurnālu, domā, kāda būs tā auditorija, kāda būs tematika, tāpēc ir salīdzinoši viegli atrast žurnālus, kas atbilst katra interesēm. Paskatoties preses plauktos, redzam žurnālus jaunajiem vecākiem, rokdarbniekiem, "zaļi" un aktīvi domājošajiem, kulinārijas entuziastiem, sportiska dzīvesveida piekritējiem utt. Ikviens var veiksmīgi izvairīties no nevajadzīgas informācijas un uzreiz lasīt tikai sev interesējošo.

Varbūt arī jūsu mājā nākamajā gadā pastkastītē ik mēnesi var "iekrist" noderīga lasāmviela, kas pielāgota katra ģimenes locekļa interesēm un gaumei? Visērtāk un izdevīgāk to var nodrošināt, izvēloties preses abonementu, sekojot līdzi, kur pieejama kāda žurnālu abonēšanas akcija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)