Banner 980x90

Kārsavas novadā veiksmīgi attīstās jaunie uzņēmēji

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kārsavas novada pašvaldības jauno uzņēmēju biznesu ideju konkursa "Step Up!" 2015.gada līdzfinansējuma ieguvēji gada garumā ir ielikuši stabilus pamatus savai attīstībai un konkurētspējai ne tikai Latgales, bet arī Latvijas mērogā, pilsētas informācijas portālu Ludza24.lv informē Kārsavas novada tūrisma organizatore Inga Bernāne.

Santa Krilovska un Kaspars Ločmelis aizvadītā gada biznesa ideju konkursā startēja ar biznesa plānu eko arbūzu audzēšanā, ko jaunieši izmēģinājuma kārtā jau bija uzsākuši pirms projekta iesniegšanas. Pašvaldības piešķirtais līdzfinansējums uzņēmējdarbības ieceres realizācijai sastādīja nepilnus 2 000 eiro. Santas un Kaspara piemājas saimniecībā Malnavā šobrīd gatavojas sezonai vairāk kā pus tūkstotis dažādu arbūzu stādu.

Kā būtisku ieguldījumu, kas jauniešiem palīdzēja radīt labvēlīgus apstākļus attīstībai, viņi atzīmē siltumnīcas izbūvi un krāsns ierīkošanu, kas stādiem ziemas periodā nodrošināja nepieciešamo siltumu. Arī plēves un agrotīkls uz lauka, kas pasargāja stādus no salnām un uztur siltumu arbūziem nepierastajās vēsajās vasaras naktīs ir veicinājis arbūzu augšanas procesu. Sava darba augļus piedāvāt plašākam cilvēku lokam Santa un Kaspars plāno sākot ar jūlija nogali līdz pat rudens sākumam.

SIA "Modes salons "LAGU" īpašniece Gunta Nagle ar konkursa "Step Up!" palīdzību un pašvaldības līdzfinansējumu 2 000 eiro apmērā īstenoja sieviešu apavu līnijas izveidošanu savā uzņēmumā. Līdzšinējā darbība Guntai saistās ar šūšanas pakalpojumiem, bet sieviešu apavu līnija bija sens sapnis, kas nu jau ir piepildījies. Gunta izgatavo unikālus, patriotiskus un praktiskus dizaina brīvā laika apavus sievietēm, kas ir roku darbs, gatavots no dabīgiem materiāliem un ražots te pat Latgalē.

Apavos tiek iestrādāts atstarojošs elements, kas tos padara unikālus un pamanāmus diennakts tumšajā laikā, pasargājot apavu valkātāju. Kopā ar apavu līniju vasaras otrajā pusē daiļajam dzimumam tiks prezentēta arī pieskaņota apgleznotu tērpu līnija. Projekta ietvaros tika izveidota uzņēmuma mājaslapa www.lagu.lv, kurā tuvākajā laikā tiks atspoguļots SIA "Modes salons "LAGU" piedāvājums.

Jaunie uzņēmēji Kārsavas novadā nebaidās eksperimentēt un rada lietas ar pievienoto vērtību, kas pircējiem liek skatīt Latgali savādāk - kā reģionu ar radošiem un mērķtiecīgiem iedzīvotājiem un rosinošu vidi uzņēmējdarbības attīstībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)