Banner 980x90

Kukuļņemšanā apsūdzētajām PVD amatpersonām piespriež reālus cietumsodus

Rīga, 5.marts, LETA. Par 4453 eiro kukuļņemšanu apsūdzētajām Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) amatpersonām, viena no kurām vairs nestrādā dienestā, Rēzeknes tiesa šodien piespriedusi reālus cietumsodus, mantas konfiskāciju un aizliegumu ieņemt amatu, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Vera Brituškina.

Bijušajai PVD inspektorei Ivetai Narnickai tiesa lēmusi piespriest brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus PVD uz pieciem gadiem, piemērojot arī mantas konfiskāciju.

Savukārt PVD inspektorei Jeļenai Jolkinai piespriests cietumsods uz trim gadiem un deviņiem mēnešiem. Arī viņai noteikta mantas konfiskāciju.

Tāpat tiesa lēma Valerijam Gavrilovam noteikt brīvības atņemšanu uz trim gadiem, noteikto brīvības atņemšanas sodu neizpildīt, ja trīsarpus gadus pārbaudes laikā viņš neizdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu, nepārkāps sabiedrisko kārtību un izpildīs kriminālsodu izpildi reglamentējošā likumā paredzētos un Valsts probācijas dienesta noteiktos pienākumus. Savukārt par SIA "Elit Baltic" interesēs Gavrilova izdarītajiem 14 noziedzīgajiem nodarījumiem tiesa lēma piemērot uzņēmumam piespiedu ietekmēšanas līdzekli - naudas piedziņu 25 minimālo mēnešalgu jeb 10 750 eiro apmērā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Gavrilovam pieder puse Daugavpilī reģistrētā mazumtirgotāja "Elit Baltic" kapitāldaļu.

Tiesas spriedumi ir ļoti līdzīgi prokurora pieprasītajiem. Abām apsūdzētajām prokurors pieprasījis attiecīgi četru gadu, kā arī trīs gadu un deviņu mēnešu cietumsodus ar aizliegumu ieņemt amatus PVD uz pieciem gadiem. Tāpat abām apsūdzētajām pieprasīts piemērot arestētās mantas konfiskāciju.

Personai, kura tiek turēta aizdomās par kukuļdošanu, prokurors pieprasījis piemērot brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un deviņiem mēnešiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz trim gadiem. Savukārt no juridiskās personas, kuras interesēs ticis dots kukulis, pieprasīts piedzīt par labu valstij 12 900 eiro.

Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Una Rēķe aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja, ka abas apsūdzētās sievietes pildīja valsts dienesta pienākumus PVD Robežkontroles departamenta kontroles punktā, kur pārbaudīja pārtikas preču, to marķējuma un dokumentu atbilstību Eiropas Savienības un Latvijas normatīvo aktu prasībām.

Par kukuļu došanu apsūdzētais vīrietis, veicot uzņēmējdarbību, deva kukuļus, lai netraucēti, bez obligāto procedūru veikšanas varētu ievest un izplatīt Latvijā preces, neveiktu to reģistrāciju un valsts nodevas nomaksu, liecina apsūdzība.

Noziedzīgās darbības notikušas laika posmā no 2011.gada 4.jūlija līdz 2013.gada 8.decembrim, un kopsummā apsūdzētās amatpersonas saņēmušas kukuļus 4453 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)