Banner 980x90

Ludzas novada pašvaldība ievieš naudas balvas līdz 700 eiro par izciliem sasniegumiem kultūrā un sportā

Jelgava, 2.nov., LETA. Par izciliem sasniegumiem kultūrā un sportā Ludzas novadā turpmāk tiks nodrošinātas pašvaldības naudas balvas, nolēmusi novada dome.

Noteikumi par naudas balvu piešķiršanu izstrādāti, lai apzinātu un godinātu novada amatiermākslas kolektīvus, kultūrizglītības un interešu izglītības iestāžu izglītojamos un viņu pedagogus, mākslinieciskos vadītājus, koncertmeistarus, kormeistarus, kuri pārstāvējuši Ludzas novadu vai Latviju un guvuši panākumus valsts vai starptautiskā mēroga skatēs un konkursos. Tāpat naudas balvas paredzētas Ludzas novada sportistiem un viņu treneriem par izciliem sasniegumiem valsts vai starptautiskā mēroga sporta sacensībās, ja iegūtas godalgotas vietas vai atzinības.

Kultūras jomā lielākā balva paredzēta amatierkolektīvam, kurš starptautiskā konkursā ieguvis "Grand Prix" - 600 eiro. Ja šāda godalga iegūta individuāli, naudas apmērs no pašvaldības sasniedz 300 eiro. Tāpat no pašvaldības puses tiek apbalvoti arī speciālisti, kas kolektīvu vai individuālo dalībnieku konkursam sagatavojuši.

Savukārt par panākumiem sportā naudas balvas svārstās no 20 līdz 700 eiro, un lielākā summa paredzēta par zelta medaļas iegūšanu olimpiskajām vai paraolimpiskajās spēlēs.

Noteikumi par naudas balvu piešķiršanu stāsies spēkā 2019.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)