Banner 980x90

Ludzas novadā reorganizēs Nirzas pamatskolu

Daugavpils, 29.marts, LETA. Nepietiekamā skolēnu skaita dēļ Ludzas novada dome pieņēmusi lēmumu par Nirzas pamatskolas reorganizāciju, apvienojot to ar Pildas pamatskolu no šī gada 31.augusta.

Ludzas novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Sarmīte Gutāne informē, ka šajā mācību gadā Nirzas pamatskolā no 1. līdz 9.klasei mācās 35 skolēni. Nav skolēnu 2. un 4.klasē, bet 1.klasē ir tikai viens skolēns. Skolēnu skaits mācību iestādē ir nepietiekams, lai nokomplektētu klases un organizētu kvalitatīvu mācīšanu un mācīšanos nākamajos mācību gados.

2017.gada 7.novembrī Nirzas pamatskolā notika sanāksme ar skolas pedagogu, tehnisko darbinieku, skolēnu vecāku un aizbildņu un sabiedrības pārstāvju piedalīšanos. Tajā tika apspriesta situācija mācību iestādē un tās iespējamā reorganizācija, apvienojot to ar Pildas pamatskolu.

Nirzas pamatskolā septiņi pedagogi ir pamatdarbā, četri – strādā amatu savienošanas kārtībā. Darbs skolā organizēts apvienotajās klasēs: 1.-3., 5.-7., 6.-8. un 9.klase. Šogad pamatskolu beidz 12 skolēni. 2018./2019.mācību gadā plānoto skolēnu skaits skolā ir 20 vai 21.

Ludzas novada domes vadība, Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu pastāvīgās komitejas deputāti kopā ar Ludzas novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes speciālistiem ir izanalizējuši demogrāfisko situāciju Nirzas pagastā, kā arī blakus esošajos pagastos, Nirzas pamatskolas turpmākās pastāvēšanas iespējas un secinājuši, ka bērnu skaits samazinās, skola ir jāorganizē, pamatojoties uz Ludzas novada Izglītības stratēģiju 2016.-2022.gadam un Ludzas novada izglītības iestāžu optimizācijas plānu 2016. -2022.gadam.

Ludzas novada teritorijā ir izstrādāti maršruti, organizēta skolēnu pārvadāšana uz skolām un atpakaļ ar pagastu autobusiem.

Nirzas pamatskolas attālums līdz Pildai ir 19, līdz Ludzai - 22, bet līdz Zilupei - 13 kilometri. Ludzā šogad ir pabeigta skolu dienesta viesnīcas renovācija.

Atbilstoši likumdošanas prasībām skolu izvēlēsies skolēnu vecāki, bet pašvaldība nodrošinās skolēnu pārvadājumus un savstarpējo norēķinu apmaksu. Pamatdarbā strādājošie Septiņi Nirzas pamatskolas pedagogi tiks nodrošināti ar darbu citās novada skolās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)