Banner 980x90

Slēgtās Istras skolas ēku nosola par 70 707 eiro

Rīga, 26.apr., LETA. Ludzas novada pašvaldībai izdevies pārdot bijušās Istras vidusskolas ēku, un tā nosolīta par 70 707 eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Dukaļska.

Uz nekustamā īpašuma "Skolaskalns" Istras pagastā izsolē reģistrējās viens pretendents - zirgu audzētājs SIA "Hevonen".

Izsoles rezultātā īpašumu pašvaldībai izdevies pārdot par 70 707 eiro, kas ir par 2000 eiro vairāk par sākumcenu.

Jau vēstīts, ka īpašums "Skolaskalns" atrodas Istras pagastā un sastāv no teju trīs hektāru plaša zemesgabala, kā arī vairākām ēkām. Viena no tām ir slēgtā vidusskola. Tāpat izsolē tiek piedāvāta vienstāva dzīvojamā ēka un vēl kāda būve.

Nekustamā īpašuma nosacītā cena ir 68 707 eiro.

Novada bibliotēkas apkopotā informācija liecina, ka skola ēkā, kas piedāvāta izsolē, sāka darbu 1928./1929.mācību gadā. Objektu būvēja pēc arhitekta Indriķa Blankenburga projekta. Viņa darbiem raksturīga konsekventa tieksme apvienot funkcionālās arhitektūras prasības ar neoklasicisma formām.

Lēmums par Istras vidusskolas slēgšanu pieņemts 2017.gada nogalē. Pēdējā mācību gadā izglītības iestādē bijuši vien 25 skolēni. Skola beidza pastāvēt 2018.gada jūlijā.

Tāpat vēstīts, ka "Hevonen", piesaistot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzekļus, Ludzas novada Ņukšu pagastā vēlas izbūvēt jaunu stalli un jāšanas manēžu, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma īpašnieks Arnis Kaminskis.

Iepirkumu par jaunas zirgu manēžas būvniecību izsludināts atkārtoti, un maksimālā piedāvājumu summa nedrīkst pārsniegt 150 000 eiro, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija. Kaminskis stāstīja, ka pirmajā iepirkumā iesniegtie piedāvājumi ievērojami pārsnieguši summu, ar ko uzņēmums rēķinājies, taču plānoto ieguldījumu apmēru nekomentēja.

Savukārt iepirkumam par staļļa būvniecību maksimālā summa nevar pārsniegt 250 000 eiro. Abiem iepirkumiem jānoslēdzas maijā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Hevonen" apgrozījums 2018.gadā bijis 111 296 eiro, bet peļņa sasniegusi 97 223 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)