Banner 980x90

VID liedz nelikumīgi ievest Latvijā 350 000 cigarešu

Rīga, 21.jūn., LETA. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kontroles pasākumus uz Latvijas-Krievijas robežas, kravas vilcienā un vieglajā automobilī skenēšanas rezultātā atklāja lielu daudzumu nedeklarētu cigarešu, aģentūru LETA informēja VID.

Vagonā ar minerālmēslu kravu un vieglās automašīnas grīdā tika konstatētas 351 360 cigaretes (17 568 paciņas cigarešu).

Ceturtdien, 20.jūnijā, Kārsavas muitas kontroles punkta darbinieki, veicot no Krievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, novērsa cigarešu kontrabandu. Analizējot vilciena sastāva skenējuma attēlus, muitas darbiniekiem radās aizdomas par slēptām precēm kravā ar minerālmēsliem. Kopā ar Valsts robežsardzes amatpersonām tika veikta kontrole un hopertipa vagonā konstatētas melnā polietilēna plēvē ietītas kastes. Atverot iepakojumus, tajos konstatētas cigaretes. Kontroles rezultātā izņemtas 300 000 cigaretes "Premjer" (15 000 paciņas jeb 1500 bloki cigarešu) ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt Terehovas muitas kontroles punkta amatpersonas kādas vieglās automašīnas "BMW" skenēšanas attēlu analīzes rezultātā atklāja kontrabandas cigarešu slēptuvi. Padziļinātās kontroles gaitā, noņemot priekšējos sēdekļus, konstatēts, ka grīdā speciāli izveidotas lūkas, lai piekļūtu nelegāli pārvietoto preču slēptuvei. Tajā atradās 51 360 cigaretes "NZ Gold" (2568 paciņas jeb 256 bloki cigarešu) ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsāktas lietvedības administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)