Banner 980x90

Ludzā svinīgi atklāts peldbaseins

Piektdien, 14. februārī, ar svinīgu ceremoniju tika atklāts Ludzas peldbaseins, kas jau no sestdienas, 15. februāra, ir pieejams apmeklētājiem. Jaunā Ludzas peldbaseina atklāšana ir sen gaidīts un vēsturiski nozīmīgs brīdis visiem Ludzas un apkārtējo novadu iedzīvotājiem.

Lai arī tas bija ilgu gadu lolots sapnis, Ludzas peldbaseina būvdarbi ilga nedaudz vairāk nekā gadu, tie sākti 2018. gada 4. oktobrī, bet pabeigti 2019. gada 13. decembrī.

Ludzas novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs uzsvēra, ka ieguvēji būs gan mazi bērni, kas iemācīsies peldēt, gan skolu audzēkņi un jaunieši, kas varēs trenēties un piedalīties dažāda mēroga peldēšanas sacensībās, gan pieaugušie, kam būs lieliska iespēja vairot spēkus un stiprināt veselību.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs un izpilddirektors Sergejs Jakovļevs pateicās visiem, kas iesaistījās šī vērienīgā projekta realizācijā.

Jaunā celtne atrodas blakus Ludzas pilsētas ģimnāzijas otrajam korpusam (P. Miglinīka ielā 27B). Jaunbūve ir moderna, kompakta un eleganta, ēka piesaista uzmanību ar mūsdienīgo arhitektonisko risinājumu un interesanto izgaismojumu. Ludzas peldbaseina ēkā izvietoti divi baseini dažādu vecuma grupu apmeklētājiem, pieaugušajiem peldēšanai paredzēts 25 metru peldbaseins ar četriem celiņiem, savukārt gados jaunākajiem apmeklētājiem pieejams bērnu peldbaseins, ierīkota arī relaksācijas zona ar burbuļvannu un trim pirtīm. 

Drīzumā peldēt apmācību un peldēšanas stundas Ludzas peldbaseinā uzsāks bērni. Mācību procesa ietvaros Ludzas novada izglītības iestāžu audzēkņiem nodarbības notiks pēc noteikta grafika un būs pieejamas bez maksas.

Sveicot klātesošos Ludzas pilsētas ģimnāzijas Dzidra Dukšta uzsvēra to, cik svarīgi ir, ka pilsētā ir cilvēki, kas māk sapņot lielus sapņus, bet vēl svarīgāk ir mācēt sapņus realizēt! "Mēs esam priecīgi, laimīgi un lepni, ka mums ir šis objekts, tas ir ieguvums skolēniem un visiem ludzāniešiem!" akcentē skolas direktore Dzidra Dukšta.

Baseina būvniecības projekta pasūtītājs ir Ludzas novada pašvaldība, projektu realizēja un autoruzraudzību veica SIA "Arčers", būvuzraudzību veica SIA "BaltLine Globe".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)