Banner 980x90

Airbnb ceļojot Latvijā: Kas jāzina?

Lai kā arī negribētos to pieņemt, ceļošana uz lielāko daļu tuvāku un tālāku zemju šogad un, iespējams, arī nākamgad var vēl netikt atjaunota, ņemot vērā valstī un citur pasaulē ieilgušā vīrusa COVID-19 dēļ noteiktos ierobežojumus. Daudziem noteikti ir sanācis atcelt jau sen plānotus un iegādātus ceļojumus vai arī atmest domu par plānošanu doties uz kādu izsapņotu vai iecienītu galamērķi. 

Atpūta tepat – mūsu skaistajā Latvijā

Ja arī dažas Eiropas valstis (to skaitā arī Igaunija un Lietuva) ir atvērušas savas robežas ceļošanai un tūrismam no Latvijas, piesardzības pasākumi tajās vēl joprojām ir spēkā, turklāt arī vairākas populāras un tūristu iecienītas vietas un atrakcijas var būt slēgtas. Skaidrs ir tas, ka liela daļa latviešu savus atvaļinājumus pavadīs tepat – Latvijā. 

Taču ir kāds sens un labi zināms teiciens, ko der atminēties arī saistībā ar šo nelāgo situāciju – katram mākonim ir zelta maliņa. Proti, vai kādreiz esi aizdomājies par to, cik daudz un dažādus piedāvājumus ceļošanas, atpūtas un brīvā laika pavadīšanas lauciņā nodrošina mūsu pašu uzņēmēji un pašvaldības? Atbilde: ļoti daudz! Izklaides iespēju spektrs vasarā ir tik bagātīgs un plašs – atbilstošs jebkurai gaumei –, ka Latvijas apceļošanai un atpūtai nepietiks ar dienu, nedēļu vai, iespējams, pat mēnesi. 

Vēl gluži nesen sociālajā vietnē Facebook bija lasāms aicinājums pēc ierobežojumu atcelšanas atpūsties un ceļot tepat Latvijā, lai palīdzētu mūsu pašu uzņēmējiem atkal nostāties uz kājām. Tas, savukārt, nozīmē, ka mūsu pašu uzņēmēji un pašvaldības būs parūpējušies par to, lai atpūtas un izklaides iespējas būtu gan maciņam draudzīgākas, gan pilnveidotas, vienvārdsakot, pieejamas lielākam patērētāja interešu lokam. Viss, ko tev atliek darīt – izvēlēties!

Ja plānā ceļojums, kas ilgāks nekā viena diena

Vienā dienā ir iespējams apvienot ļoti daudz izklaides un atpūtas iespēju un apskates objektu, taču, ja tu plāno pavadīt nedēļas nogali vai pat visu nedēļu, apceļojot Latviju, jāapsver nakšņošanas iespējas.Talkā var nākt, piemēram, labi zināmā vietne Airbnb, kur pieejami ne vien viesnīcu piedāvājumi, bet arī privātpersonu sludinājumi, līdz ar to –  šeit atradīsi informāciju par tuvākām un tālākām naktsmītnēm Latvijā – gan privātiem un norobežotiem mājokļiem atpūtai ar visu ģimeni, gan nelieliem viesu namiņiem mierīgai laika pavadīšanai divvientulībā, gan viesnīcu istabiņām. 

Labākais veids, kā nepiedzīvot vilšanos Airbnb piedāvājumos – saprast, ko ceri sagaidīt, un precīzi zināt, kādu piedāvājumu vēlies saņemt. Kad ir atrasta vēlamā lokācija, izmanto filtrus, lai atlasītu tikai pašus labākos un atbilstošākos piedāvājumus. Vari filtrēt naktsmītnes pēc datuma, viesu skaita, mītnes veida, cenas un citiem parametriem. 

Ņem vērā arī dažas lietas, kas jāzina pirms naktsmāju rezervēšanas:

Ne visi saimnieki ir reāli cilvēki – var gadīties arī viltus profili un piedāvājumi.
Airbnb strādā pie tā, lai notvertu viltus profilus, taču tie joprojām pastāv. Pirms rezervēšanas uzmanīgi izlasi atsauksmes. Daudzkārt, ja piedāvājums šķiet pārāk labs, lai tā būtu patiesība, tā arī ir.

Izpēti zvaigznīšu vērtējumus, ne tikai nosaukumus.
Ir viesi, kas gluži vienkārši nevēlas būt rupji pret izīrētāju. Vārdi, kurus viņi izmanto atsauksmēs, būs laipni, tomēr patiesais vērtējums atspoguļosies zvaigznīšu vērtējumā. Pārbaudi gan vērtējumus, gan atsauksmes un izdari secinājumus pats.

Drošības labad veic apkārtnes izpēti pats (gadījumā, ja tur atradīsies pirmoreiz).
Ne vienmēr var uzticēties saimniekam, kad ir runa par apkārtnes aprakstīšanu vai attālumu līdz populāriem vietējiem tūrisma vai izklaides objektiem, ko tu varētu gribēt apmeklēt. Izpēti apkārtni pats. Pajautā draugiem vai paziņām. Pārbaudi sociālajos medijos!

Uzdod visus jautājumus un precizē neskaidrības.
Airbnb ir platforma, kas izveidota, lai ļautu viesiem un saimniekiem savstarpēji iepazīties pirms darījuma veikšanas. Izmanto to! Uzdod izīrētājam visus savus jautājumus; nebaidies uzdot arī nepatīkamus jautājumus saistībā ar uzturēšanos. Kādi ir kaimiņi? Vai ir skaļuma ierobežojumi? Vai būs pieejama tīra gultasveļa?

Paliekot kaut kur pirmoreiz, izvēlies pieredzējušu saimnieku.
Nav nekā sliktāka par diviem iesācējiem abās pusēs, tāpēc izvēlies izīrētāju, kas vairākas reizes jau ir bijis saimnieka statusā un ir pieredzējis viesu uzņemšanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)