Banner 980x90

LLU vienojas par studiju iespējām Malnavas koledžas absolventiem

Rīga, 14.jūn., LETA. Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) un Malnavas koledža noslēgušas sadarbības līgumu, kas paredz, tostarp, iespējas koledžas absolventiem studēt augstskolas programmu vecākajos kursos, aģentūru LETA informēja LLU.

Izglītības iestādes vienojās par turpmāk veicamajām aktivitātēm, jo abas dažādos studiju līmeņos īsteno radniecīgas studiju programmas lauksaimniecībā un autotransportā. Viena no aktivitātēm, kas tiks īstenota, būs studiju programmu salīdzināšanu, lai nodrošinātu Malnavas absolventiem, kuri ieguvuši pirmā līmeņa augstāko izglītību, iespēju turpināt studijas LLU programmās vecākajos studiju kursos, tādējādi saīsinot izglītības ieguves laiku.

Vizītes laikā Jelgavā Malnavas koledžas pārstāvji tikās ar LLU Lauksaimniecības un Tehniskās fakultātes dekāniem, kurās tiek īstenotas radniecīgas studiju programmas lauksaimniecības uzņēmējdarbībā un inženierzinātnēs, un vienojās par sadarbību, lai nodrošinātu studiju programmu pēctecību.

Kopīgi ar LLU vadību diskutēts par iespēju atbalstīt jauniešus eksakto mācību priekšmetu apguvē un gadījumos, kad viņi iepriekš ir izvēlējušies humanitāro virzienu vai nepilnīgi apguvuši eksaktos priekšmetus, piedāvāt eksakto mācību priekšmetu kursu trūkstošo zināšanu iegūšanai. Šāds risinājums nodrošinātu plašākas iespējas jauniešiem, padarītu pievilcīgākas inženierzinātņu un lauksaimniecības studiju programmas un būtu atbalsts nozarēm, kurām trūkst speciālistu ar spēcīgām matemātikas, fizikas un ķīmijas zināšanām, uzskata augstskolā.

Malnavas koledžas direktors Viktors Indričāns atzinis, ka koledžai sadarbība ar universitāti ir ļoti svarīga un stiprinās tās pozīcijas programmu akreditācijā. Turklāt tā ir arī iespēja efektīvāk strādāt ar lauksaimniecības izglītības nozares sakārtošanu un profesionālās izglītības kvalitātes paaugstināšanu.

Tāpat tikšanās laikā ar Lauksaimniecības fakultātes mācību un pētījumu saimniecības "Pēterlauki" direktoru Merabu Katamadzi pārrunātas iespējas nodrošināt Malnavas audzēkņiem prakses vietas izmēģinājumu laukos Višķos, kurus apsaimnieko universitāte, un jau tuvākajā laikā norisināsies Lauku dienas.

Savukārt LLU pārraudzībā esošās Bulduru Dārzkopības vidusskolas valdes loceklis Rafaels Joffe atzina, ka redz Malnavas koledžu kā spēcīgu partneri kopīgas mācību programmas veidošanai, kuras īstenošanai koledžā ir atbilstoša infrastruktūra.

Noslēgtais sadarbības līgums paredz izveidot sadarbību starp LLU Lauksaimniecības fakultātes un Tehniskās fakultātes un Malnavas koledžas lauksaimniecības un autotransporta nozares specialitātēm, lai kopīgiem spēkiem stiprinātu jomu profesionālo izglītību un nodrošinātu tās pēctecību, iesaistītu studentus un pasniedzējus kopīgos projektos un aktivitātēs, sekmētu profesionālās informācijas apmaiņu.

Līdzīgi sadarbības līgumi LLU jau ir noslēgti ar Jelgavas tehnikumu, Saldus tehnikumu, Bulduru Dārzkopības vidusskolu un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumu, kuru labākajiem absolventiem ir priekšrocības, turpinot studijas LLU.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)